- Богата историја Компаније "Ратко Митровић" почиње давне 1948. године када је у Чачку основано војно - грађевинско предузеће, првенствено за изградњу војних објеката, да би врло брзо прерасло у велику фирму за изградњу стамбених и индустријских објеката, мостова, силоса, фабрика грађевинских материјала, која се уврстила у сам врх тада Југословенског грађевинарства.Године 1964 већ за собом има велики број објеката у Београду и широм земље.


- Фабрика Прва Петолетка у Трстенику,


- Фабрика Слобода у Чачку,


- Фабрика Милан Благојевић у Лучанима,

- Болница у Скопљу,


- Фабрике аутомобила у Прибоју и Крагујевцу,

- Фабрика Прва Искра у Баричу и

- деонице аутопута и Јадранске магистрале.Године 1970. привредна комора Београда додељује предузећу мајску награду.

Године 1974. од републичке привредне коморе добијамо награду као најбоље предузеће високоградње и нискоградње.

Године 1978. председник републике одликује предузеће орденом рада са црвеном заставом......за изградњу стамбених и других објеката, великих насеља на новом и у старом Београду,


- блок 38 - у првом плану је школа Ратко Митровић,


- блок 23,


- блок 45,


- фабрика аутомобила у Прибоју.
40 година свога постојања и рада 1988 год. предузеће прославља са два милиона квадратних метара изграђених површина у стамбеним и другим објектима широм претходне Југославије.Ратко Митровић је постао познат као најбоље предузеће у Југославији за изградњу медицинских објеката.


- Болница у Скопљу.


- Болница у Крагујевцу.


- Клинички центар у Београду – реконструкција и изградња.


- Војно Медицинска Академија

Предузеће 1981 год. завршава објекат Војно-медицинске академије, један од највећих медицинских објеката у овом делу Европе, са својих 170 000м2 површине.

Предузеће Ратко Митровић гради овај објекат „у инжињеринг“ систему, почевши од пројектовања до извођења најсавременијих инсталација и уграђивања медицинске опреме. Због кратког рока за овакву врсту објекта пројектованог као „моноблок“, одлучено је да се гради монтажно, са монтажним таваницама, димензије 6.80 са 6.80м, тежине 7 тона које су монтиране снажним крановима, носивости 7Т на даљини од 40м. Горњи део објекта са 6 етажа ношен је сандучастим носачима, ширине 2.20 и 3.60м висине, са конзолама од 7м. За изгртадњу оваквог објекта била је потребна врхунска технологија, екипа врсних стручњака и извођача и највиши ниво организованости.

Ова болница је изграђена за 1978 дана из свих угова сагледавана задивљује својом монументалношћу, складношћу и перфекцијом форме.У разорном земљотресу који је 1965 год. порушио град Скопље, и проузроковао више од 1000 мртвих, ниједан објекат који је градило предузеће Ратко Митровић није срушен нити је претрпео знатна оштећења.

У главном граду Македоније, предузеће је изградило значајне објекте:

- солитери на обали Вардара

- војна болница

- пословна зграда „Идадија“

- војни хотел

стамбена зграда у насељу „Аеродром“Нижу се блокови зграда са по 600 до 1000 станова у новом и старом делу Београда:


- блок 23,


- блок 70,


- Блок 19а...
преко пута Сава Центра са 1000 станова и истом толиком површином гаража и склоништа.

Спортски терени, баште и дрвеће, као и тргови и пешачки саобраћај, налазе се на првом спрату, тако да се пешаци слободно крећу, јер су гараже и колски саобрај у приземљу блока.


Објекти блистају белином исто на киши као и на сунцу.

- блок 6 у улици Војводе Степе.

У блоку 45 на Новом Београду предузеће гради 2 хотела за своје раднике самце и ресторан са кухињом за 5000 оброка дневно са пратећим спортским тереном.


Давне 1961. год. предузеће гради аеродром у Сурчину.

Нискоградња успешно завршава деонице аутопута Београд – Загреб и Београд – Нови Сад.

Градимо мостове.


Денивелисане раскрснице и петља А и Б код Београдске арене


Мост на путу Голубац - Доњи Милановац


Мост преко реке Лепенице


Денивелисана раскрсница Савске магистрале и Трговачке улице у Београду


Мост на аутопуту М1-11 у КрагујевцуПредузеће изводи радове искључиво својом механизацијом......и поседује велики број хала и пратећих објеката за одржавање, ремонт и смештај машина и кранова.

У овом делу система Ратко Митровић ради велики број инжењера, техничара, технолога, аутомеханичара и возача.У Јелен Долу се од ломљеног камена, заштићеном технологијом рађају монтажни елементи за „кулије“ фасаде, фасаде за које нам и конкуренти одају признање. Монтажни елемети таваница и „кулије“ вентилирајуће монтажне фасаде изливени су у нашим погонима произведени методом запаривања бетона и после 20 год. изгледају као да су јуче постављени. Ово је насеље са флексибилним становима чији се унутрашњи распоред просторија мења према потребама корисника. Поред технологије „кулије“ фасаде, предузеће производи фасаде и у другој површинској обради.

Билтен

Контакт

an image
Компанија Ратко Митровић а. д.
Јурија Гагарина бр. 177
11070 Нови Београд
Email: office@rmkompanija.co.rs

Централа: (+381 - 11) 22-03-200
Факс: (+381 - 11) 22-89-278


Београдска берза а.д.